ACTUEEL

Careyn heeft zorg weer op orde

Zorgaanbieder Careyn heeft orde op zaken gesteld. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) wordt er voldoende en deskundig personeel ingezet en is de kwaliteit en veiligheid van de zorg weer in orde. Om die reden heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.

Careyn, met tientallen vestigingen in het land één van de grootste zorginstellingen in Nederland, kreeg in 2016 al een waarschuwing over de gebrekkige zorgverlening. De zorginstelling kwam ook op een zwarte lijst terecht met verpleeghuizen, waarover de inspectie de grootste zorgen heeft.

Aantoonbaar beter

“Na een reeks maatregelen naar aanleiding van gebrekkige kwaliteit van zorg heeft Careyn goede verbeterstappen gezet. Het vertrouwen van de inspectie is weer op peil dankzij de inspanningen van betrokken zorgverleners en bestuurders'', aldus de gezondheidsinspectie. De toezichthouder stelt vast dat de dagelijkse zorg voor de ruim 2000 cliënten die bij Careyn wonen “aantoonbaar beter'' is geworden.

Energie

Careyn is blij met het oordeel van de inspectie. In april 2018 werd reeds voldaan aan het eerste deel van de aanwijzing en nu voldoet Careyn ook aan het laatste deel. Ook de veelbesproken locatie Tuindorp Oost in Utrecht is deze periode bezocht en beoordeeld.  “Dit geeft een enorme steun in de rug en veel energie om verder te gaan op de ingeslagen weg “, reageert bestuursvoorzitter Marco Meerdink. “Het bouwen aan een gezonde organisatie in verbondenheid met haar omgeving”. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top