Gastvrijheid

Vier ton subsidie van VWS voor Vitaal Vechtdal

Vier ton subsidie van VWS voor Vitaal Vechtdal

Het ministerie van VWS geeft Vitaal Vechtdal een voor een periode van drie jaar subsidie om een gezonde leefstijl bij inwoners in regio Vechtdal te stimuleren en activeren. Het gaat om een bedrag van ruim vier ton.

Dat meldt Vitaal Vechtdal op 28 januari. Vitaal Vechtdal diende deze subsidieaanvraag samen in met zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de gemeenten Ommen en Hardenberg.

Gezonde leefstijl

De subsidie geeft de mogelijkheid om extra activiteiten maar ook methoden te ontwikkelen om een gezonde leefstijl verder mogelijk te maken. Het gaat bijvoorbeeld om meer bewegen, gezonde voeding, stoppen met roken of minder alcohol drinken.

Stimuleren

Vitaal Vechtdal werkt samen met werkgevers, scholen, zorgorganisaties, gemeenten, verenigingen en maatschappelijke instellingen. Een gezonde leefstijl stimuleren moet vanuit een gezamenlijke aanpak zowel thuis, op school, op het werk als bij sport- of andere verenigingen plaatsvinden, zo is de opvatting van Vitaal Vechtdal. De inwoners, van jong tot oud, worden nauw betrokken. Hierbij wordt specifiek gelet op de aansluiting van mensen die te maken hebben met werkloosheid, slechte gezondheid en een ongezonde leefstijl. Daarnaast wordt ook gekeken hoe de zorg voor kwetsbare ouderen beter kan worden georganiseerd. Betere samenwerking tussen zorgverleners, en meer inzet op preventie, moet leiden tot betere gezondheid en lagere kosten voor de zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top