ACTUEEL

Actie op stapel voor kinderen in de knel

De stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), ontwikkelingsorganisaties Edukans en het Liliane Fonds de hulporganisatie Het Vergeten Kind bundelen in de nacht van 1 op 2 juni hun krachten voor alle kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien.

Tijdens de Nacht van het Kind roepen ze zoveel mogelijk mensen op wakker te blijven en geld in te zamelen voor kinderen die wereldwijd noodgedwongen wakker liggen. Het gaat om ernstig zieke kinderen, kinderen die niet naar school kunnen, een handicap hebben of in een onveilige omgeving leven. Met de actie willen de organisaties onderstrepen dat een kind altijd kind moet kunnen zijn.

De vier organisaties erkennen dat Nederland een wildgroei aan goededoelenorganisaties voor kinderen heeft. "Wij hebben de intentie om één maal per jaar de krachten te bundelen in een landelijke fondsenwervingscampagne voor kinderen wereldwijd", zegt een woordvoerder. De organisaties hebben de actie gelanceerd op het moment dat in de nacht van zaterdag op zondag de klok een uur vooruitging. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top