Tech

ZonMw lanceert online tool ondersteuning bij autisme

Op 2 april lanceert ZonMw WerkWebAutisme.nl. Deze online tool, die wetenschappelijk onderbouwd is, ondersteunt normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme vanaf 15 jaar bij studie en werk en helpt ook hun werkgever.

De afdeling Toegepast GezondheidsOnderzoek, Gezondheidswetenschappen UMC Groningen, het Kenniscentrum zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam, de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de Academische Werkplaats Autisme hebben samen de online tool ontwikkeld. Er zijn wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten beschikbaar en een gratis werkboek met oefeningen, informatie en aandachtspunten. Hiermee kunnen mensen met autisme een persoonlijk ontwikkelprofiel samen stellen, om meer inzicht te krijgen in hun persoonlijke valkuilen en kwaliteiten. Zo kunnen zij helder krijgen welke ondersteuning zij nodig hebben bij het vinden en behouden van werk en/of studie.

Ook de inhoud en vormgeving is speciaal gericht op de doelgroep. Zo kan de website op zwart-wit gezet worden, wat helpt om de volle aandacht te houden voor de inhoud van de website en bijvoorbeeld bij het invullen van vragenlijsten.

Ook voor werkgevers

WerkWebAutisme.nl. richt zich niet alleen op mensen met autisme, maar ook op werkgevers en eventuele begeleiders en ouders. Zo is er informatie beschikbaar over hoe je als werkgever om kunt gaan met mensen met autisme. Begeleiders en jobcoaches kunnen samen met werknemers met autisme hun persoonlijk ontwikkelprofiel invullen en op zoek gaan naar do’s en don’ts op het werk. 

De tool is gratis beschikbaar en dient het herstelvermogen van mensen met autisme te versterken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top