ACTUEEL

Nieuwe opleiding wijkverpleegkunde kosteloos voor studenten

Omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen stijgt ook de vraag naar hoogopgeleide verpleegkundigen in de thuiszorg. Daarom start de Hogeschool van Amsterdam in september met de nieuwe hbo-opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal. Geheel kosteloos voor de student.

De opleiding is een samenwerking van de hogeschool met zes ouderenzorgorganisaties in Noord-Holland: Omring, Evean, Cordaan, De Zorgcirkel, Amstelring en ViVa!Zorggroep. De partijen ondertekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Praktijkervaring

In september gaan dertig studenten van start. Elke zorgorganisatie draagt daarvoor vijf kandidaten aan. Zij worden in vier jaar tijd klaargestoomd tot volleerd wijkverpleegkundigen met erkend hbo-v-diploma, niveau 6. Tijdens de opleiding doen ze meteen praktijkervaring op in de wijk in de thuiszorgteams van één van de zorginstanties. Ze krijgen daarvoor salaris. Ook betalen de instanties hun studiekosten. Na het behalen van het erkende diploma kan men overal in de zorg terecht, aldus de aanbieders.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Irma

17 mei 2019

Hoe kom je hier voor in aanmerking? Vooropleiding?
Waar solliciteren?

Petra Groot

17 mei 2019

Beste Irma,
Alle informatie (vacature, toelatingseisen etc) Kun je vinden op de sites van de deelnemende organisaties

Peter Bakens

20 mei 2019

Wat een fantastisch initiatief! Een aantal Jaren geleden werd onze succesvolle MGZ-Opleiding in Den Haag opgeheven - toen nog de enige in haar soort. Met differentiaties in alle hoeken van de mgz, niet alleen Wijkverpleging.
geweldig om te zien waar geode samenwerking toe kan leiden!
proficiat HvA!

Top