ACTUEEL

Baas Avirazorg voor de rechter voor oplichting via Marktplaats

De eigenaar van de opgeheven thuiszorgorganisatie Avirazorg moet voor de rechtbank verschijnen omdat hij bijna dertig personen zou hebben opgelicht via Marktplaats.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. De man uit Zeist zou via Marktplaats spullen hebben verkocht –zoals postzegelrollen en playstations- die hij vervolgens niet leverde. Dit deed hij samen met twee andere mannen. Tegen de twee andere verdachten zijn werkstraffen geëist.

Een paar weken geleden werd bekend dat Avirazorg uit Utrecht definitief stopte, nadat het bedrijf op de vingers werd getikt door IGJ. Een van de kritiekpunten van de IGJ was dat Avirazorg slecht administreerde hoeveel cliënten het had en welke zorg krijgen. Avirazorg bedrijf leverde verschillende cliëntenoverzichten aan. De aantallen liepen uiteen van vijftig tot ruim honderd. Er werd onlangs een boete van 50.000 euro opgelegd. Een nieuwe dwangsom dreigt als de zorgaanbieder niet voor 3 juni aan de inspectie laat weten aan welke zorgaanbieder de cliënten zijn overgedragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top