HRM

GGZ Nederland en vakbonden bereiken cao-akkoord

Iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg werkt gaat er in salaris fors op vooruit. De komende tweeënhalf jaar stijgen de lonen met 8,3 procent, hebben de vakbonden, waaronder CNV, met GGZ Nederland afgesproken in een nieuwe cao.

In de cao zijn ook afspraken gemaakt over hogere vergoedingen voor stagiairs en leerlingen. Personeel krijgt bovendien een eenmalige uitkering van 500 euro. GGZ Nederland meldt dat in de cao ook afspraken zijn gemaakt rondom inspraak voor medisch specialisten. 

Door het onderhandelingsresultaat wordt het aantrekkelijker om te werken en blijven werken in de geestelijke gezondheidszorg, aldus de CNV. "Onze leden zeggen niet voor niets dat het kei- en keihard nodig is om mensen in de sector te behouden de komende jaren. We moeten dan wel zorgen dat ze het vol kunnen houden", aldus een woordvoerder van de bond. 

De nieuwe cao loopt van 1 juni dit jaar tot eind november 2021. Deze geldt voor ruim 85.000 medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg. De achterban moet zich nog wel over het akkoord uitspreken. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top