ACTUEEL

Cao-overleg VVT loopt vast

De vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ hebben het eindbod van werkgevers ActiZ en BTN voor de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) afgewezen. Na vier dagen onderhandelen zijn de partijen niet tot een akkoord gekomen.

Eisen werkgevers

De vakbonden vinden dat de werknemers er sterk op achteruit gaan als zij dit bod accepteren. De werkgevers bieden geen salarisverhoging, willen de extra leeftijdsuren afschaffen en eisen dat iedereen weer nachtdiensten gaat draaien.

Acties werknemers

Onderhandelen onder nul is niet aan de orde”, aldus onderhandelaar Wim van der Hoorn. De vakbonden vinden dat de werkgevers de slechte financiële situatie afwentelen op de werknemers. De bonden gaan hun leden raadplegen en zullen zich beraden op de acties die zij gaan ondernemen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Slop

4 april 2010

Wanneer gaan ze nu eens inzien dat alles op de schop moet in zorgland? Het is een droevige constatering dat men kennelijk denkt dat het zorgpersoneel een onderdeel is waar je alles mee mag doen. Er wordt totaal niet gekeken naar het menselijk aspect, we zijn weer af bij nul. De bonden schieten al jaren tekort in het in stand houden van verworven rechten waar voor gestreden is. Onder druk wordt het verkwanseld en de kleine tegemoetkoming van Actiz, is slechts een sigaar uit eigen doos. Ik vind het schandelijk dat wij op het niveau zijn uitgekomen dat er voorbij wordt gegaan dat zowel op werkdruk als werklast het niet meer vol te houden valt. Hoe houd je het ziekteverzuim enigszins in de hand? Juist, een evenwichtig werkveld. Uitholling op alle terreinen is het tegenwoordige devies! Beste mensen, wij zijn een doodlopende straat in gegaan...

Top