ACTUEEL

Nieuw netwerk ouderengeneeskunde in Utrecht van start

In Utrecht is een nieuw netwerk voor ouderengeneeskunde van start gegaan. De zorgorganisaties AxionContinu, Careyn, Vecht en IJssel, Bartholomeus Gasthuis en de landelijke behandeldienst Novicare werken hierin samen om de zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen te regelen.

Voor veel thuiswonende ouderen kan de inzet van een gespecialiseerde behandelaar bijdragen aan hun kwaliteit van leven, stelt het Ouderengeneeskundig Netwerk Utrecht eerste lijn (ONUe). Ook wordt de kans groter dat zij langer thuis kunnen blijven wonen. De huisarts kan een specialist inschakelen, maar op dit moment weten nog niet alle huisartsen deze behandelaren te vinden.

Door samen te werken willen de Utrechtse zorgorganisaties inspringen op de behoefte van de Utrechtse huisartsen aan specialistisch advies. Op 9 september zetten de samenwerkende partijen namens ook hun handtekeningen onder een overeenkomst met het samenwerkingsverband Huisartsen Utrecht Stad (HUS). Het initiatief wordt tevens ondersteund door het zorgkantoor van Zilveren Kruis en regionale organisaties, aldus ONUe.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top