HRM

Sollicitanten vvt krijgen meteen een vaste baan

Sollicitanten vvt krijgen meteen een vaste baan

Sollicitanten in de vvt-sector krijgen vanaf 1 januari volgend jaar zoveel mogelijk direct een vast dienstverband. Werkgevers willen het aantal jaarcontracten fors terugdringen.

Daarmee proberen werkgevers het werken in de vvt aantrekkelijker maken. Nieuwe werknemers ondertekenen vanaf januari zoveel als mogelijk een vast dienstverband met een proeftijd van twee maanden, hebben vakbonden en werkgevers afgesproken bij de uitwerking van het principe-akkoord voor de nieuwe cao in de vvt (wijkverpleging, verpleeghuis-, thuis- en jeugdgezondheidszorg) eerder deze maand.

Afbouwen

Bovendien gaan werkgevers en werknemers het aantal mensen dat nu een jaarcontract heeft, afbouwen en hen ook een vast dienstverband aanbieden. Onbekend is hoeveel werknemers een tijdelijk contract hebben, maar het gaat waarschijnlijk om rond 100.000 mensen. 

Tien procent

Doel is het percentage werknemers met een jaarcontract voor augustus 2021 terug te brengen naar maximaal tien procent. Onder die tien procent vallen dan bijna alleen mensen die een tijdelijk project hebben, zoals een ict-project, waarvoor na implementatie geen personeel meer nodig is.

Fijn werken

"Niet alleen de bonden, ook wij willen personeel zekerheid bieden”, zegt bestuurder Trudy Prins van brancheorganisatie Actiz - ze deed ook de cao-gesprekken voor Actiz. "We kiezen voor ons personeel: dat ze goede salarissen krijgen en dat ze het fijn vinden om voor ons te werken. Duurzaam, dus voor de lange termijn. Want we hebben er ook niets aan als werknemers bij ons vertrekken."

Zekerheid

"Het geeft nieuwe werknemers zekerheid", zegt Aaldert Mellema, bestuurder en cao-onderhandelaar van CNV Zorg en Welzijn: "We wilden een statement maken met deze cao. Het is een statement voor mensen die in de zorg willen werken en zich de vraag stellen of dat vastigheid biedt. Daar hebben we nu een duidelijk antwoord op gegeven." Minke Jansma van FNV Zorg en Welzijn: "Hiermee komt een einde aan de doorgeslagen flexibilisering van arbeid binnen de vvt."

Noviteiten

De vvt-cao kent meer noviteiten: om op oudere leeftijd de afbouw van werk makkelijker te maken, wordt een spaarplan gemaakt, waardoor de kans groter is dat ouderen langer werken. Deze cao voert als eerste in Nederland ook de regel in dat werknemers na 45 jaar werken in de zorg met pensioen mogen.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Philip Pieterse

25 oktober 2019

Dit lijkt een stap naar personeelsbehoud voorwaarts! Maar, krijgen de collega's dan ook een fatsoenlijk urencontract waarbij er minder overuren gaan worden gedraaid? En, indien er veel en structureel overuren worden gemaakt, kan de collega dan het contract indien gewenst opplussen? En, gaat er over de overuren ook een opbouw van pensioen en vakantiegeld plaats vinden? Kortom, een vast contract op basis van een n-aantal uren, is zeker nog geen verbetering. Hoop dat de bonden ook daar aan dachten.

Top