ACTUEEL

OM eist zes jaar tegen ex-topman Icare Bart V.

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Assen zes jaar geëist tegen de ex-topman van thuiszorgorganisatie Icare Bart V. Hem wordt verweten als ex-topman van Icare Thuiszorg de stichting voor miljoenen te hebben opgelicht. Tevens legt het OM de man witwassen van geld en belastingfraude ten laste.

Medeverdachte

Tegen medeverdachte Jan B. (52) uit het Spaanse St. Aniol is 30 maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, geëist voor zijn aandeel in deze fraudezaak. De officier van justitie vindt dat V. het schadebedrag van 5,4 miljoen euro aan de benadeelde partij Thuiszorg Icare moet terugbetalen. De aanklager kondigde aan in een later stadium met een ontnemingsvordering te komen.

Oplichting

De aanklager bestempelde V. en B. als de hoofdrolspelers in deze fraudezaak. De officier noemde het kwalijk dat zij uit financieel gewin geld dat bestemd is voor hulpbehoevenden in de maatschappij in eigen zak hebben gestoken. Zij vergaarden geld door de manier waarop Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels werden verkocht. De ex-topman van Icare zou de thuiszorginstelling voor tenminste vijf miljoen euro hebben opgelicht. Hij zou dertig kantoorpanden met dertig procent winst hebben doorverkocht.

Gouden handdruk

V. onthield de medebestuursleden van de raad van bestuur de juiste informatie en spiegelde hun een verkeerde stand van zaken voor. V. was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter. Hij genoot een riant salaris. In de laatste periode had hij een inkomen van 220.000 euro. Bovendien ontving hij bij zijn vertrek in 2005 een gouden handdruk van 969.000 euro, terwijl Icare dat jaar een negatief resultaat van 4 miljoen euro boekte.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top