ACTUEEL

Groningse huisartsen verhuizen niet naar UMCG

De Doktersdiensten Groningen (DDG) verhuizen toch niet naar het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De kosten voor de nieuwbouw zijn te hoog. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Aanpassing nieuwbouwplan

Het nieuwbouwplan van DDG moest worden aangepast, omdat er een tramlijn naast het nieuwe gebouw gepland is. Ine Scholten, directeur van DDG, vertelt in het Dagblad van het Noorden: “Het gebouw moest opgeschoven worden en zou daardoor een verdieping lager moeten, omdat het beddenhuis van het UMCG anders zijn uitzicht zou verliezen." Door deze wijziging zou de mogelijkheid vervallen om ruimte te verhuren, waardoor de huisartsenpost te duur is geworden.

Zelfverwijzers opvangen

Patiënten die zelf naar de eerste hulp gaan, zouden eerst worden opgevangen door de huisartsen. Dit omdat de spoedhulp van het UMCG overbelast is. Daarnaast is ziekenhuiszorg duurder dan huisartsenzorg.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top