ACTUEEL

Bos en Pronk nieuwe toezichthouders Abrona

Jeroen Bos en Dicky Pronk zijn toegetreden tot de raad van toezicht van Abrona, de christelijke organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking.

Vernieuwing raad van toezicht

Bos volgt Hans ter Steege op, die zijn functie bij Abrona niet langer kon combineren met zijn baan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Pronk volgt Herman Meininger op. De zittingstermijn van Meininger is afgelopen.

Loopbaan Jeroen Bos

Bos is is directeur Randstad HR Solutions. Hij is lid van het ZorginnovatiePlatform. Persoonlijk is hij betrokken bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vanwege zijn 11-jarige dochter met een meervoudige handicap en vanwege zijn pleegzoon met het Downsyndroom.

Loopbaan Dicky Pronk

Pronk is algemeen directeur van Radius Nederland, een opleider en trainer in de kinderopvangbranche. Als voorzitter en lid van verschillende raden van toezicht heeft zij bestuurlijk ervaring opgedaan in de zorg en daarbuiten.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

jansen

9 juni 2010

De bestuursleden zijn koele rekenaars die geen binding met de organisatie hebben.

De eigen carriere is belangrijker en daarom wordt er gekeken naar de maximale hoeveelheid geld die ze er voor zichzelf kunnen uittrekken. goedschiks of kwaadschiks.Waarom worden er geen mensen aangesteld die zich eerst bewezen hebben op de werkvloer en zich persoonlijk verantwoordelijk voelen voor de verleende zorg?

Die daar vanuit hun professie ook op aan te spreken zijn.Conclusie;

op de huidige manier gaat de care sector naar de filistijnen. Een tweedeling zal ontstaan en het rijkere deel van onze bevolking zal zijn/haar zorg zelf inkopen.

jansen

9 juni 2010

bovenstaande reactie is verkeerd geplaatst door een fout. Het hoort bij een ander artikel.

Top