ACTUEEL

Zorgcentrum draait bezuiniging op soep terug

Woonzorgcentrum Mariëngaerde/Mariënweide in Warmond, onderdeel van WWZ-Mariënstate-Valent (WMV),  zal dementerende bewoners geen limonadesiroop of bouillon voorschotelen in plaats van een bord soep. Het spoeddebat in de Tweede Kamer over deze kwestie is daarmee van de baan. Dat laat PVV-Kamerlid Fleur Agema via Twitter weten.

Limonade in plaats van soep

Dinsdagavond zou er een spoeddebat plaatsvinden over de bezuinigingsmaatregel van het woonzorgcentrum. De PVV noemde de vervanging van soep door limonade een absurde situatie. Agema twittert dat het verzorgingshuis stopt met limonade in plaats van soep en dat daarom het spoeddebat niet meer nodig is.

Ontslagvergoedingen

De bezuiniging is opmerkelijk gezien onlangs bekend werd dat WWZ-Mariënstaete-Valent in 2009 iets meer dan zeven ton aan ontslagvergoedingen heeft uitgekeerd aan vertrokken bestuurders. Agema wil nog wel een stop op de 'exorbitante' vertrekbonussen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Visser

12 juli 2010

Mw Agema heeft niet goed opgelet, het betreft hier geen bezuinigingsmaatregel, maar heeft te maken met de veiligheid, die niet gegarandeerd kon worden. Iedereen praat elkaar maar na, niemand lijkt de moeite te nemen zich te laten informeren!

Top