ACTUEEL

Klink vraagt opnieuw aandacht voor zout

Demissionair minister Ab Klink van VWS heeft bedrijven donderdag nog eens op het hart gedrukt om de hoeveelheid zout in levensmiddelen te verminderen. Te veel zout vergroot het risico op een verhoogde bloeddruk en daarmee op hart- en vaatziekten.

Technologische uitdagingen

Klink riep bedrijven twee jaar geleden ook op werk te maken van minder zout in producten. Een aantal bedrijven heeft die oproep volgens hem ter harte genomen, maar er zijn ook achterblijvers. Uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit is gebleken dat er grote verschillen bestaan in de hoeveelheid zout in vergelijkbare producten.

“Ik realiseer me dat bij zoutreductie soms technologische uitdagingen komen kijken. Maar dat is precies waar Nederland bijna wereldkampioen in is”, aldus Klink. “Zelf heb ik kortgeleden tijdens een werkbezoek bij Unilever kunnen proeven dat een fikse zoutverlaging kan, waarbij je toch een lekker product houdt.”

Werkgroep

Het meeste zout zit in industrieel bereide producten. In 2007 richtte de industrie een werkgroep op om aan de slag te gaan met het verlagen van het zoutgehalte. De resultaten worden binnenkort verwacht. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top