ACTUEEL

NZa stoeit met differentiatie specialistenkorting

Het vaststellen van de kortingspercentages voor medisch specialismen kost de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hoofdbrekens. Volgens Mednet variëren de percentages flink. Dat blijkt uit drie consultatiedocumenten.

Consultatierondes

De NZa voert verschillende consultatierondes uit om de kortingspercentages zo zorgvuldig mogelijk vast te stellen. Uit de consultatiedocumenten blijkt bijvoorbeeld dat de reumatologen er in eerste instantie 7 procent op vooruit zouden gaan, vervolgens 18,39 procent en in de laatste ronde worden ze 15,83 procent gekort.

Complexe berekening

De berekening is complex. Woordvoerster Saskia van Kleef van de Orde van Medisch Specialisten suggereert op de site van Mednet dat het misschien wel onmogelijk is om juist te differentiëren en dat er wellicht een andere oplossing moet worden gezocht.

Lees meer over de rekenmethode op de site van Mednet.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top