ACTUEEL

VWS presenteert uitzonderingen op pgb-stop

Voor bepaalde groepen mensen die zorg nodig hebben, blijft het toch mogelijk een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. Demissionair minister Ab Klink van VWS stelde eerder een stop in voor de budgetten waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen, maar maakt nu een paar uitzonderingen.

Uitzonderingen

Dat heeft de minister vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Cliënten die zonder een pgb in een duurderde zorginstelling terecht dreigen te komen, mogen het budget toch blijven aanvragen. Ook maakt de minister een uitzondering voor bewoners van instellingen die met deze pgb's betaald worden. Het gaat onder meer om de zogeheten Thomashuizen, waar op kleine schaal gehandicapten verblijven.

Ouders mogen bovendien een pgb blijven aanvragen voor kinderen die na behandeling in een ziekenhuis nog specialistische zorg nodig hebben.

Overschrijding budget

Klink bevroor de toekenning van de persoonsgebonden budgetten per 1 juli omdat hij er te veel geld aan kwijt was. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top