ACTUEEL

Ziekenhuis hoeft afvalwater niet te desinfecteren

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal hoeft het afvalwater van patiënten met een besmettelijke infectieziekte niet te desinfecteren. Zo oordeelt de Raad van State over het nieuwe vergunningsvoorschrift van het waterschap Brabantse Delta. Dat meldt BN de Stem.

Besmettelijke bacteriën

Het Franciscus Ziekenhuis vreesde hoge kosten als een deel van het afvalwater apart moest worden opgevangen. Het waterschap wilde met de eis voorkomen dat besmettelijke bacteriën via urine en ontlasting in het milieu terechtkomen. Die kans is echter te verwaarlozen. Arts-microbioloog Rob Wintermans stelde tijdens de zitting vorige maand dat er thuis meer patiënten met zulke bacteriën zitten dan dat er in het ziekenhuis terechtkomen.

Procedure

Volgens BN de Stem is de Brabantse Delta het enige waterschap in Nederland dat deze eis wil stellen. De Raad van State heeft nu een voorlopige voorziening getroffen. Over een half jaar komt de zaak opnieuw bij de Raad van State terug in de bodemprocedure.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

26 juli 2010

Interessante vacature!

Top