ACTUEEL

SP en PVV ongerust over misstanden Cordaan

De SP en de PVV hebben Kamervragen gesteld aan demissionair minister Ab Klink van VWS over de misstanden bij Cordaan. De SP vindt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) krachtiger moet optreden.

Misstanden

Cordaan is in opspraak geraakt wegens de verdrinkingsdood van een bewoner die volgens de Cliëntenraad van de instelling te wijten is aan onderbezetting. Verder werden onlangs bewoners van Cordaan opgepakt omdat zij zich schuldig zouden hebben gemaakt aan groepsverkrachting. Ook zouden ouderen wekenlang niet zijn gewassen en krijgen zij hun medicijnen niet op tijd.

Toezicht

De SP stelt een half jaar geleden een ‘zwartboek’ met 150 klachten over Cordaan naar de IGZ te hebben gebracht, maar vindt dat daar weinig mee is gedaan.  Fleur Agema (foto) van de PVV vindt dat het toezicht op Cordaan schromelijk tekort schiet en wil van Klink weten hoe hij actie gaat ondernemen.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top