ACTUEEL

MST presenteert nieuw rapport Jansen Steur

De commissie onder leiding van oud-senator Wolter Lemstra komt donderdag met een nieuw rapport over de handelwijze van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede in de zaak rond de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur. Een jaar geleden nam de commissie-Lemstra het bestuur van het ziekenhuis al flink op de korrel.

Verwijt aan bestuur

De commissie verweet het bestuur dat het de omstreden specialist veel te lang zijn gang liet gaan, waardoor de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van patiënten in het geding kwamen. Jansen Steur stelde verkeerde diagnoses, schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal medicijnen waaraan hijzelf verslaafd was. Het ziekenhuis hield het slechte functioneren van de arts jarenlang onder de pet om reputatieschade te voorkomen.

Rol betrokkenen

Het vervolgonderzoek moet duidelijk maken welke rol onder andere de collega's van de neuroloog en bestuurders en commissarissen van het ziekenhuis hebben gespeeld in de affaire. Centrale vraag is welke kennis zij droegen van de problemen en wat zij met die kennis hebben gedaan.

Vanaf donderdagmiddag 2 september 12 uur is het rapport van de onderzoekscommissie te downloaden op de site van het MST. (ANP)

Lees ook de reconstructie uit Skipr magazine over de zaak Jansen Steur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top