ACTUEEL

Specialisten draaien doordeweeks zondagsdienst

Medisch specialisten voeren begin oktober opnieuw actie. Zij zullen op een doordeweekse dag een zondagsdienst draaien. Het actiecomité van de artsen heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Uitstel behandelingen

De acties houden in dat de spoedzorg voor patiënten door zal gaan. Maar behandelingen die kunnen worden uitgesteld, zullen niet plaatsvinden. De precieze datum is nog niet bekend De specialisten zijn volgens een woordvoerder nog bezig met de voorbereidingen.
Er gelden strikte wettelijke regels voor protesterende artsen. Zij mogen de gezondheid van patiënten niet in gevaar brengen. De specialisten overwegen om als 'goedmakertje' naar het publiek ook een keer op zaterdag geen weekenddienst te draaien maar gewone spreekuren te houden en behandelingen uit te voeren.

Inperken zelfstandigheid

De artsen zijn boos, omdat demissionair minister Ab Klink van VWS de zelfstandigheid van vrijgevestigde medisch specialisten wil inperken. De bewindsman wil dat voortaan ziekenhuizen bepalen welke zorg de specialisten moeten leveren en hoeveel zij daarvoor betaald krijgen.

Actie oogartsen


Woensdag hielden de specialisten ook een protestactie. Leden van de Tweede Kamer konden in een bus gratis hun ogen laten testen. Volgens de specialisten lijken ze namelijk geen goede kijk op de werkelijkheid van de gezondheidszorg te hebben. Tot nu toe hebben de artsen geen steun gekregen vanuit de Tweede Kamer. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

19 september 2010

Tja, de best verdienende specialisten in Europa..Kom op regering..we, de premiebetalers, hebben twee miljard over om in keer keer van die goodwill af te zijn..Het gaat maar om 1 ding: geld!!

Top