ACTUEEL

Medewerkers Meavita West behouden rechten

Medewerkers van zorginstelling Meavita West behouden hun rechten bij als de instelling failliet zou gaan. Dit heeft staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid donderdagmiddag in het spoeddebat over Meavita toegezegd.

Surseance

Het noodlijdende moederconcern Meavita Nederland vroeg vorige week surseance van betaling aan voor de bedrijfsonderdelen Meavita West en Thuiszorg Groningen. Hoewel de gemeenten en Menzis in Groningen toen toegezegd hebben dat medewerkers van Thuiszorg Groningen hun rechten niet kwijtraken bij een faillissement, wilde de staatssecretaris eerder geen enkele toezegging doen voor de medewerkers Meavita West. Daarentegen had ze de cliënten wel behoud van zorg toegezegd. De vakbondbond ABVAKABO FNV vreesde voor verlies van werkgelegenheid en rechten van personeel, maar is na de toezegging donderdag gerustgesteld.

Overname

Als de aangestelde curator besluit over te gaan op faillissement en de activiteiten van Meavita West worden ondergebracht bij een nieuwe stichting, wordt het personeel zonder selectie aan de poort overgenomen door de nieuwe stichting met behoud van salaris, anciënniteit (dienstjaren) en toepassing van de huidige cao VVT.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top