ACTUEEL

Vakbondsvrouw wordt nieuwe directeur NPCF

Oud-vakbondsbestuurder Wilna Wind is aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Wind is opvolger van Martin Vermeer, die korte tijd het gat opvulde dat was ontstaan na het vertrek van Iris van Bennekom naar het ministerie van VWS.

Toonaangevend

Met Wind aan het roer verwacht de NPCF haar toonaangevende positie en die van haar lidorganisaties in het zorgveld uit te bouwen en bij te dragen aan een verdere bundeling van verschillende patiëntenorganisaties in Nederland. Dit is van groot belang om de rol en de positie van de patiënt in de jaren die voor ons liggen, verder te versterken.

Uitstekend onderhandelaar

Wind heeft ruime ervaring als belangenbehartiger en heeft zich daarbij volgens de NPCF laten zien als "verbinder, strateeg en uitstekend onderhandelaar". Wind heeft de laatste vijf jaar gewerkt als federatiebestuurder van de FNV. Vanuit de rol van Cao-coördinator nam zij ondermeer deel aan de voor- en najaarsoverleggen met het Kabinet en onderhandelde ze over akkoorden met centrale werkgeversorganisaties. Wind was uit hoofde van haar functie als federatiebestuurder ook lid van de Sociaal Economische Raad (SER) en de Stichting van de Arbeid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top