ACTUEEL

Projectontwikkelaar traineert nieuwbouw MST

Deltaborgh Investments blijft bezwaar maken tegen de nieuwbouwplannen van het Medisch Spectrum Twente (MST), zo meldt TC Tubantia. Hoewel de Raad van State onlangs alle bezwaren tegen de nieuwbouw van tafel veegde, blijft de vastgoedonderneming zich verzetten tegen de verleende sloopvergunning.

Sloop

Het MST moet een aantal panden en een deel van de oude poliklinieken slopen om de nieuwbouw in Enschede te kunnen realiseren. Het MST hoopt voor de zomer te kunnen beginnen met de sloop. Afgelopen week moest de commissie Beroep- en Bezwaarschriften zich opnieuw buigen over een bezwaar van Deltaborgh Investments, dat in de buurt van het MST kantoor houdt.

Ergernis

Bij zowel de commissie als het MST bestaat volgens TC Tubantia ergernis over het optreden van de projectontwikkelaar aangezien deze telkens opnieuw formeel bezwaar aantekent zonder dit inhoudelijk toe te lichten. "Er is eerder bezwaar gemaakt tegen het slopen van de panden", aldus MST-woordvoerder Aad Arkenbout in TC Tubantia. "Het gaat steeds alleen om formele bezwaren. De vorige keer is ook gevraagd welk belang Deltaborgh heeft. Ook toen is er geen antwoord gekomen. Nu zitten we weer bij de beroepscommissie en ook nu zijn er inhoudelijk geen bezwaren."
Volgens de gemeente voldoet de sloopaanvraag aan alle eisen voldoet en moet deze dus worden verleend. De commissie geeft binnen een paar weken advies aan het college of er gesloopt mag worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top