ACTUEEL

Nep-arts behandelt 161 patiënten

Nep-arts behandelt 161 patiënten

Een 27-jarige ongeschoolde en werkeloze jongeman heeft in twee Duitse ziekenhuizen in München en Horb zo’n 161 patiënten behandeld. Hij staat nu voor het gerecht in Stuttgart wegens titelmisbruik, oplichting en mishandeling. Dat meldt Medisch Contact.

Vervalste artsenlicentie

Sacha S. vervalste in 2009 uit geldnood een artsenlicentie en kende zichzelf de titel ‘anesthesioloog’ toe. Hij werkte in ziekenhuizen en diende daar patiënten anesthesie toe, nam bloed af en zette injecties. Hij heeft alleen een middelbare schooldiploma op zak en was al enkele jaren werkloos. S. deed vrijwilligerswerk bij het Duitse Rode Kruis en deed daar een opleiding tot reddingswerker.

Vaste aanstelling

Met het valse document werd hij als arts-assistent aangenomen in de Paracelsuskliniek in München. De kliniek was zo tevreden over S. dat hem een vaste aanstelling werd aangeboden. Hij wees dit aanbod af, omdat hij niet over de daarvoor noodzakelijke documenten beschikte en ver verkaste naar ziekenhuis zum Heiligen Geist in Horb waar hij op de spoedeisende hulp aan de slag ging.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top