ACTUEEL

Wieringa geeft Brandon-debat nieuwe impuls

Internationaal consultant Erwin Wieringa gaf maandag zijn kritische kijk op de gehandicaptenzorg tijdens een livestream. In deze interactieve dialoog werd hij geïnterviewd over het onderwerp vrijheidsbeperking. Kijkers konden dit live volgen en reageren door vragen te stellen via email en twitter.

Interactief interview

De opname van dit interview is hieronder te zien. Dit is vooralsnog een onbewerkte versie, binnenkort komt er op deze website ook een samenvatting van het gesprek en een lijst met referenties die tijdens het interview genoemd zijn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Timmer

26 april 2011

Een UITSTEKEND interview. Zou beslist geen slecht idee zijn als dit op DVD verkrijgbaar is. De persoon centraal stellen en de basisbehoeften van ieder mens aan onder meer voor hem betekenisvolle RELATIES! Hoe moeilijk dat te realiseren vanuit een organisatie! Juist dit interview geeft weer de bevestiging dat je juist van binnenuit een organisatie deze boodschap MOET blijven geven, hoeveel energie het ook kost. Teveel voorbeelden van hoe de 'dwang' van de organisatie leidt tot mensonwaardige situaties. Bij Triade heb ik gelukkig de ruimte gekregen vanuit de insteek die ook Wieringa noemt de persoon die de client in alle kracht weer naar voren te brengen. Juist door ondersteuners te laten werken die die persoon ook kunnen zien en waarderen. Bijzondere is dan dat je er als gedragsdeskundige dan geen tijd meer aan hoeft te besteden. Zolang je de persoon wilt vormen naar de organisatie kun je als gedragsdeskundige een weektaak hebben aan één client. DANK voor dit geweldige initiatief.

Top