ACTUEEL

Lab West van start

Op 1 juli starten het HagaZiekenhuis, het Medisch Centrum Haaglanden en de Stichting Trombosedienst ’s-Gravenhage en omstreken met een nieuwe gezamenlijke laboratoriumorganisatie onder de naam Lab West.

Prikposten

De nieuwe opzet, die over twee jaar volledig gerealiseerd moet zijn, bestaat uit een centraal laboratorium dat tijdens kantooruren grote hoeveelheden routinewerk en bijzondere bepalingen verricht. Daarnaast beschikt elke ziekenhuislocatie over een laboratorium voor spoedaanvragen en bloeduitgifte dat 24 uur per dag open is. Het nieuwe laboratorium zal verder beschikken over een uitgebreid netwerk van prikposten in de regio en mogelijkheden voor bloedafname thuis.

Uniformering

Een deel van de ziekenhuislaboratoria en de gehele trombosedienst gaan in de nieuwe organisatie op. Lab West is een besloten vennootschap waarin de ziekenhuizen aandeelhouder zijn. De grote veranderingen vinden plaats op de laboratoriumvloer. De komende twee jaar staat een ingrijpende uniformering en modernisering van het apparatuurpark en de introductie van een nieuw informatiesysteem gepland. Door een nieuw planningssysteem en een uitgebreid netwerk aan prikposten blijft de service in de regio Haaglanden voor bloedprikken gewaarborgd.

Besparing

Na invoering van de nieuwe opzet zal een forse besparing van jaarlijks 2 miljoen euro worden bereikt. Deze besparing berust deels op het feit dat er minder mensen nodig zijn. Met de vakbonden is daarvoor een Sociaal Plan afgesproken.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top