ACTUEEL

Run op scootmobiel kost Enschede drie ton extra

De gemeente Enschede ziet zich geconfronteerd met een grote stroom aanvragen voor nieuwe scootmobielen. Door de vele aanvragen in het eerste kwartaal heeft gemeente 300 duizend euro extra aan scootmobielen uitgegeven, zo meldt TC Tubantia.

Aanleiding voor de grote vraag is volgens TC Tubantia de discussie die eind vorig jaar binnen de gemeenteraad werd gevoerd over het al dan niet invoeren van een eigen bijdrage bij het verstrekken van een scootmobiel door de gemeente.

Groei

Vorig jaar groeide het aantal gesubsidieerde scootmobielen –net als een jaar eerder-  al met 150 tot een kleine drieduizend. Ook is  er meer gebruik gemaakt van het aanbod voor een rijtraining en gratis onderhoudsbeurt. Daar staat tegenover dat er vorig jaar ook 75 scootmobielen zijn ingeleverd door gebruikers die het hulpmiddel niet meer nodig te hadden. Dat is het directe resultaat van het verzoek van de gemeente aan scootmobielbezitters het verzekeringsplaatje te vervangen.

Versobering

In totaal is Enschede jaarlijks 35 miljoen euro kwijt aan huishoudelijke hulp en hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen en aanpassingen van de woning. Ondanks een versobering is de begroting in 2010 met ruim een ton overschreden, meldt TC Tubantia.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top