ACTUEEL

TBC besmetting op school en in gevangenis

TBC besmetting op school en in gevangenis

Het Twents Carmel College in Oldenzaal is vanaf 5 september, de start van het nieuwe schooljaar, extra alert op mogelijke tbc-besmettingen. Directe aanleiding is de tbc-besmetting van iemand die bij dit college werkt. Er zijn momenteel drie tbc-besmettingen in Twente.

School

De werknemer van het Twents Carmel College staat niet voor de klas, zo maakte de GGD Twente vrijdag bekend. De komende weken krijgen familieleden en collega’s van deze werknemer een uitnodiging voor een controleonderzoek

Testen

“De medewerker van het Twents Carmel College is de bron van de besmetting. We gaan in eerste instantie alleen mensen testen die frequent contact met deze persoon hadden.”, aldus een GGD-voorlichter. Alle 1200 leerlingen en zo’n 100 medewerkers zijn inmiddels per brief geïnformeerd. Slechts een deel wordt opgeroepen voor het eerste onderzoek. De GGD benadrukt dat de personen die door de bron zijn besmet niet ziek zijn en evenmin anderen kunnen besmetten.

Open tbc in gevangenis Middelburg

In de penitentiaire inrichting Torentijd in Middelburg is afgelopen week open tuberculose vastgesteld bij een gevangene. Dat heeft de GGD Zeeland vrijdag bevestigd na berichtgeving door Omroep Zeeland.

Andere besmettingen

De man had sinds eind mei klachten. Begin deze week werd de besmettelijke longinfectie vastgesteld. De GGD controleert maandag op tbc bij medegevangenen en bewaarders. Uiterlijk vrijdag weet de GGD of er andere mensen in de gevangenis zijn geïnfecteerd. De besmette man is opgenomen in het justitieel medisch centrum in Scheveningen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top