ACTUEEL

Menzis komt met zorgspaarproduct

Zorgverzekeraar Menzis brengt in het voorjaar van 2012 een zorgspaarproduct op de markt in samenwerking met AEGON Nederland. Het moet mensen meer regie bieden zodat ze later zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen.

Zorgsparen

Zorgsparen is het sparen van geld, dat aangewend kan worden om zo lang mogelijk zelf de regie te houden over wonen, zorg en welzijn. Daarbij krijgen cliënten onder meer een persoonlijk zorg(inkoop)advies en inkoopvoordeel op zorgproducten. Het spaarproduct wordt de komende maanden met klanten verfijnd in een speciale community.

Eigen regie

Volgens Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel wordt toegang tot en kwaliteit van zorg op de lange termijn steeds minder vanzelfsprekend. Hij verwijst daarbij naar de Rijksbegroting. “"Steeds meer mensen denken na over de zorg die ze in de toekomst verwachten nodig te hebben, en willen daarin meer regie”, aldus Van Boxtel. Bestuursvoorzitter Marco Keim  van AEGON Nederland: "Net als in de pensioenmarkt zie je in de zorgmarkt de tendens dat mensen steeds meer zelf verantwoordelijk worden. Uit onderzoek blijkt dat ze bereid zijn om daarvoor ook geld opzij te zetten.”

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 oktober 2011

Voor elke financiele zorg een verzekeringsproduct...

anoniem

7 oktober 2011

Is dit wat wij met elkaar willen. Waar blijft de onderlinge solidariteit.

De Bekker

8 oktober 2011

Hoewel vrijwel niemand het oneens kan zijn met de constatering er behoefte is of komt aan een spaarzorgproduct, lijkt me de hier geschetste variant een weinig aantrekkelijke. Ik lees elders dat het een normale spaarrekening is, waar geen hogere rente voor beschikbaar is. Bovendien is er (nog) geen enkele afspraak over het fiscaal gunstig behandelen van zorgsparen.

Wat betreft de onderlinge solidariteit waar "anoniem" op doelt: die is er heus wel, maar steeds vaker "voorwaardelijk". Het is onzinnig om jongeren mee te laten betalen voor ouderenvoorzieningen die men prima zelf kan aanschaffen. Hou eens op om een normaal hulpmiddel als de rollator te medicaliseren. We hebben toch ook geen collectieve verzekering voor tandenborstels of leesbrillen?

Anoniem

24 oktober 2011

Zorgsparen lijkt een logische oplossing, maar is de verzekeraar of de bank de aangewezen partij hiervoor. Lijkt niet de meest veilige of efficiënte partij op dit moment. Gaat het om meerwaarde voor de consument of meerwaarde voor de verzekeraar? Wordt de zorg er goedkoper of beter van?

gIjhzFuemMfbWfUUrFx

16 september 2012

Hier ben ik het mee oneens. Ouders met keednrin moeten maar bijtijds uit eten gaan. Zo rond 17.00 uur. Ga niet met zulke jonge keednrin bij sjieke, dure restaurants eten.

tYtsSVttNyKFnMsF

17 september 2012

trais6 <a href="http://iamxpgpidzgj.com/">iamxpgpidzgj</a>

Top