ACTUEEL

Fraudezaak tegen bestuurder De Tjongerschans

Ruud Beijers, voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, wordt door het openbaar ministerie verdacht van witwaspraktijken en oplichting van de weduwe van Willem Endstra. Het gaat om een bedrag van 246.000 euro. Beijers staat deze week voor de rechtbank in Amsterdam.

Beschuldigd van witwassen

Tijdens de rechtszaak afgelopen maandag werd volgens de Leeuwarder Courant duidelijk dat de bestuursvoorzitter wordt verdacht van het witwassen van ruim 246.000 euro. Beijers heeft volgens het openbaar ministerie een flink aandeel gehad in een strafzaak tegen zijn ex-vriend, die wordt beschuldigd van oplichting. Beijers krijgt nog de gelegenheid voor zijn eigen lezing. Vrijdag is een tweede zitting, waarschijnlijk maakt de officier van justitie dan de strafeis bekend.

Willem Endstra opgelicht

Ruim een jaar geleden bleek dat Beijers verdacht wordt van mogelijke betrokkenheid bij strafbare feiten. Zijn ex-partner zou de weduwe van de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra voor tonnen hebben opgelicht. De raad van toezicht van De Tjongerschans houdt hem vooralsnog aan als bestuurder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top