ACTUEEL

Rutte: Veldhuijzen heeft het goed opgelost

Rutte: Veldhuijzen heeft het goed opgelost

Voor premier Mark Rutte is de kous af met de verklaring van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) dat ze niet had moeten proberen de voorzitter van een Kamercommissie de mond te snoeren.

“Het is prima dat ze dat gezegd heeft” zei Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad. “In de hitte van het debat kan er wel eens iets gebeuren dat eigenlijk niet kan. Dan moet je dat na afloop ook zeggen en dat heeft ze gedaan. Ik vind het niet zo'n punt eerlijk gezegd”

Zwijgen opleggen

Veldhuijzen van Zanten maakte een gebaar alsof zij de voorzitter het zwijgen wilde opleggen toen deze het publiek bij een Kamerdebat wilde vragen zich rustig te houden. De voorzitter onderbrak daarmee een betoog van de staatssecretaris. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 november 2011

Peanuts dus.. Een staatssecretaris die niet meer weet wat ze toegezegd heeft en dat heel normaal vindt, vind ik uitermate bedenkelijk en mag m.i. vertrekken. Heeft Rutte daar nog wat op te zeggen ?

Anoniem

7 november 2011

Oh is dat onze minster president, die de kampioen struikelen en hakkelen van Nederland nog ondersteunt ook.
Of komt dat om dat zij over lijken gaat en en de zwaksten in onze samenleving uitperst om op deze wijze de gesteld bezuinigingen te halen, die de heer Rutte haar opgedragen heeft. Begrijpt de heer Rutte niets van de cijfers van het CPB? Mw. Veldhuizen in ieder geval niet. Haar blunders en klunsigheid zijn niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Toch maar volhouden dat ze het goed doet. Hand op de mond, nog nooit vertoond. Moeten we een circus act van maken. Misschien slaat ze de volgende keer wel een gehandicatie uit zijn of haar rolstoel. Zou me van deze blundertante niet verbazen. Hou vol meneer Rutte dat ze het correct doet. U doelt natuurlijk op haar bezuinigingsplannen. Gestuntel kan volgensmij niemand goedkeuren. Zelfs onze minister president niet. De heer Rutter kan er overigens ook van. BV de kwestie Griekenland. Meneer Rutte u heeft al genoeg gelogen over inkomens van gehandicapten en hun familie. Stop er maar mee er is toch niemand die u of mw. Veldhuizen gelooft.

Top