ACTUEEL

Mondriaan schrapt 133 banen

De Limburgse ggz-instelling Mondriaan schrapt volgend jaar 133 van de ruim 1800 banen. De afslanking is nodig door de opgelegde rijksbezuinigingen, die voor Mondriaan een korting van 7 miljoen euro betekent, zo maakte de instelling maandag bekend.

Natuurlijk verloop

Mondriaan verwacht geen gedwongen ontslagen. Banen kunnen verdwijnen door natuurlijk verloop, pensionering en het niet verlengen van tijdelijke contracten. Ook in personele voorzieningen wordt gesneden. Verder bekijkt de instelling of ze bepaalde onvoldoende rendabele afdelingen kan sluiten. De ggz-instelling biedt in Limburg zorg aan meer dan 10.000 mensen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 november 2011

En wat betekent dit i.v.m. de plannen met het Leo Kannerhuis Nederland? VWS heeft het LKH toch de opdracht gegeven om hun expertise uit te rollen over Nederland. De nood aan autismehulp voor deze regio is nadrukkelijk geformuleerd en de samenwerking tussen LKH en Mondriaan zou in vergevorderd stadium zijn. Binnenkort is zorg via het PGB niet meer mogelijk en is men dus aangewezen op zorg in nature die er dus onvoldoende is.

Top