ACTUEEL

Beatrix ziekenhuis boycot Elsevier-ranglijst

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk werkt niet mee aan de Elsevier-ranglijst van beste ziekenhuizen. De opzet en uitvoering van het Elsevier-onderzoek biedt geen solide basis voor het uitbrengen van een betrouwbare ranglijst. Dat meldt Gelre FM.

Ernstige gebreken

De Nederlandse MarktOnderzoekAssociatie (MOA) constateerde ernstige gebreken in het onderzoek. De werkwijze van de steekproeftrekking van de deelnemers is niet representatief. Door zelfselectie bestaat er een aanzienlijke vertekening. Daarnaast voldoen het opstellen van de rangorde en de vergelijkbaarheid in de tijd niet volgens het onderzoek van MOA.

Onbetrouwbare ranglijst

Het SKB heeft opnieuw besloten niet mee te werken aan de Elsevier-ranglijst omdat het ziekenhuis van mening is dat het onderzoek een verkeerd beeld van de werkelijkheid geeft. Vorig jaar deed het ziekenhuis ook niet mee. Elsevier vraagt normaal gesproken het directiesecretariaat een vragenlijst door te sturen binnen het ziekenhuis. Een woordvoerder van het ziekenhuis geeft aan dat het ziekenhuis hier geen gehoor aan geeft. De personen die de vragenlijst in zouden moeten vullen zijn hiervan op de hoogte. Johan Wagenaar, voorzitter van de raad van bestuur a.i., neemt het risico om door deze beslissing onderaan de lijst te eindigen voor lief. Wagenaar: “Het SKB hecht grote waarde aan transparantie in de zorg. Ons ziekenhuis levert uitstekende zorg en iedereen mag dat controleren. Voorwaarde is wel dat dit op een betrouwbare manier gebeurt”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top