ACTUEEL

NPCF start meldactie samenwerking zorgverleners

NPCF start meldactie samenwerking zorgverleners

Acht grote patiëntenorganisaties gaan de samenwerking tussen zorgverleners in kaart brengen. Hiertoe starten zij woensdag 16 november met het programma Kwaliteit in Zicht (KIZ).

Ervaringen

Artsenfederatie KNMG meldde afgelopen week, naar aanleiding van de meldactie ‘Zuinig met zorg’ van de NPCF, dat ‘de informatie-uitwisseling tussen artsen beter moet’. De patiëntenorganisaties starten nu een actie om ervaringen van consumenten te verzamelen over de afstemming, informatie-uitwisseling en samenwerking tussen zorgverleners.

Betere afstemming

Lisenka van Loon, projectleider binnen het programma Kwaliteit in Zicht: “Wij willen goed naar de mensen luisteren die gebruik maken van de zorg en vragen wat zij belangrijk vinden en wat hun ondervindingen zijn. De meldactie levert voor ons relevante informatie op over de ervaringen van mensen op het gebied van de samenwerking tussen hun zorgverleners. Die informatie leggen we naast de resultaten van ons onderzoek naar de samenwerking tussen zorgverleners onder zorginstellingen. Op die manier krijgen we een goed beeld van de kwaliteit van de samenwerking tussen zorgverleners in Nederland. Uiteindelijk doel is natuurlijk het bevorderen van de samenwerking en afstemming tussen zorgverleners. De verkregen informatie nemen we mee in onze gesprekken met zorgaanbieders en verzekeraars. Samen met hen kunnen we de zorg dan nog beter afstemmen op de wensen en behoeften van patiënten.”

Deelnemers kunnen hun ervaringen melden door de vragenlijst in te vullen op www.npcf.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top