ACTUEEL

Philips introduceert digitale MRI

Philips introduceert digitale MRI

Philips introduceert een nieuwe generatie MRI-scanners op de Nederlandse markt. Het gaat om volledig digitale systemen waarmee tot 30 procent meer patiënten te behandelen zijn. Ook leveren ze volgens het concern een betere beeldkwaliteit.

Een eerste exemplaar van het nieuwe Ingenia MRI-systeem staat in Eindhoven in het Catharina-ziekenhuis. Daar beschikken ze sinds de zomer over een 1,5 tesla-systeem. Blijkens een persbericht van Philips schafte het ziekenhuis de machine specifiek aan om beter in te kunnen spelen op de toegenomen vraag naar zorg. Philips ontwikkelde de scanner in samenwerking met het UMC Utrecht. Daar staat een betaversie van het systeem.

Sneller

Doordat de spoelen (de ontvaners van het signaal) in de patiëntentafel zijn verwerkt, hoeven ze niet meer onder de patiënt gelegd te worden. Daardoor kunnen patiënten veel sneller na elkaar plaats nemen op de patiëntentafel. Ook is het volgens Philips comfortabeler. Door de digitale techniek is de signaal-ruisverhouding tot 40 procent te verbeteren. Dat komt ook doordat het systeem de signalen direct in de ontvangstspoel verwerkt.

Prijs

Volgens Philips is het nieuwe systeem niet veel duurder. In totaal kost het – afhankelijk van de veldsterkte – 1 tot 2 miljoen euro. Volgens de fabrikant is die meerwaarde snel terugverdiend doordat de capaciteit groter is. Analoge MRI-scanners hebben afhankelijk van de veldsterkte een vanaf-prijs iets boven een half miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top