ACTUEEL

Beweging wil inclusie nieuw elan geven

Met de oprichting van Inclusie Nederland (IN) wil het kenniscentrum Perspectief de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking een nieuwe impuls geven. Vanaf begin volgend jaar houdt INbeweging in door het hele land bijeenkomsten.

INbeweging is een reactie op de vele voorgenomen bezuinigingen en wetswijzigingen die mensen met een beperking raken. Volgens INbeweging betekenen deze  “feitelijk een aanval op de positie en mogelijkheden van mensen met een beperking.”  “Zelfstandig wonen, met PGB en Fokus zou moeten groeien, maar Nederland breekt het af”, aldus INbeweging. “Er zou beter en betaalbaar vervoer moeten zijn, maar in Nederland krimpt het. Echte zeggenschap voor mensen met een beperking is er niet. Gelijke rechten en kansen voor iedereen, ook voor mensen met een beperking; dat is wat de nieuwe INbeweging wil.”

Samenwerking

Met de bijeenkomsten, die volgend jaar worden gehouden, wil INbeweging mensen en initiatieven bij elkaar brengen die zich richten op emancipatie van mensen met een beperking. Doel is het  zoeken van concrete vormen van samenwerking en het verbinden van partijen die hier een bijdrage aan willen leveren. De bijeenkomsten van de INbeweging hebben een informeel karakter. Mensen kunnen hun ideeën, wensen en plannen komen brengen en delen, en kennis, informatie en contacten halen. De eerste bijeenkomst van INbeweging is op 27 januari in Den Haag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top