ACTUEEL

Derde LOF-nominatie op rij voor Skipr

Skipr is voor het derde jaar op rij genomineerd voor de LOF Prijs voor Vakinformatie. “De jury selecteerde vijf nominaties die voortreffelijk laten zien wat ‘de state of the art’ is van de zakelijke mediasector”, aldus jury-voorzitter Lize Alink.

De andere genomineerde titels zijn Emerce (Emerce, online business, media & marketing), Infofit (Kluwer), SC (Sdu Uitgevers) en Tuinbouw Communicatie/Groentenet.nl (Tuinbouw Communicatie). De LOF Prijs voor Vakinformatie is de meest prestigieuze prijs voor een titel, merk of dienst die zich richt op beroep, bedrijf en/of branche.

Vernieuwing van rollen

Er wordt veel gepionierd, valt de jury op. Dit gebeurt vooral buiten de traditionele uitgeverijen. Wat daarin opvalt: het gaat over de aard van de content, de as van de inhoud, stelt jury-voorzitter Lize Alink. "Het gaat over co-creatie en interne samenwerking en externe partners die erbij betrokken worden. Het hele uitgeefproces loopt veel meer via de inhoud. Dat is zeer opmerkelijk." Partijen gaan andere rollen vervullen, signaleert Alink. Redactie en marketing gaan meer samenwerken, naast elkaar en in een team. Ook de rol van adverteerders ontwikkelt zich. “Zij zijn niet alleen de partij waar het geld vandaan komt, maar zij zijn ook organisaties met kennis, die kennis kunnen inbrengen in die co-creatie. Dit staat ook los van onafhankelijke journalistiek. Het gaat erover dat redacties kennis hebben, expertise die zij heel goed kunnen gebruiken in deze tijd om te regisseren en te moderaten naar uitgaven, vooral digitale concepten die erg aanslaan in dit tijdperk.”

 

LOF-Jury

De LOF-jury voor Vakinformatie 2012 bestaat uit: Lize Alink (voorzitter), zelfstandig adviseur redactionele strategie en ontwikkeling; Klaas de Boer, directeur Amerstone, bureau voor media en communicatie en voorheen o.a. directeur bij uitgeverij Terra Lannoo; Yvonne Joosten, zelfstandig adviseur uitgeef- en communicatieconcepten, voorheen o.a. directeur van Media Business Press; Alex Beishuizen, hoofdredacteur van Intermediair; Evert Pronk, Editor in chief, a.i. Medisch Contact/Artsennet en winnaar van de LOF Prijs voor Vakinformatie 2010; Michael Dam, zelfstandig uitgeefadviseur marketing en sales; Frank Iwema, directeur OrangeLane Media.

De feestelijke presentatie van de genomineerden en de bekendmaking van de winnaar van de LOF Prijs 2012 vindt plaats op maandag 30 januari 2012 in de Hermitage in Amsterdam.

Nominaties Skipr

Bij het eenjarig bestaan doet Skipr voor het eerst mee aan de LOF Prijs 2010. De jury destijds: “Skipr heeft de concurrentie wakker geschud.” Een jaar later is Skipr opnieuw genomineerd voor de prijs. Skipr dankt deze nominatie aan de introductie van de social media mashup, waarop thematische online communities draaien. Daarmee is Skipr de eerste titel in Nederland die Twitter, LinkedIn, Youtube, SlideShare en andere social media geïntegreerd inzet voor communicatie over zorgthema's.

Jury en genomineerden aan het woord

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

26 november 2011

Mooi resultaat.

Ik ben als gebruikert ook erg blij met de reacties die een bericht vaak in de context plaatsen. Voor mij zijn de reacties in het verleden belangrijk geweest. Helaas zijn de hoeveelheid reacties en daardoor de kwaliteit erg wisselend. Het is goed dat de anonimiteit wordt gewaarborgd, maar ik weet uit directe omgeving dat voor veel mensen het vertrouwen in die anonimiteit nog te gering is om bij te dragen.

Daarom zou ik de redactie willen vragen na te denken over de vraag hoe het vertrouwen van bijvoorbeeld de ambtenaren van VWS kan worden gewonnen. Zij raken mogelijk hun baan kwijt wanneer duidelijk wordt dat zij reageren, dus de privacy moet aan de hoogste eisen voldoen.

Ik denk dat juist hier de slag met Zorgvisie kan worden gewonnen. Immers, Zorgvisie is veelal trager en minder volledig. Als de zorg-community bij de Skipr de argumenten uitwisselt dan zal ook het webverkeer naar Skipr gaan.

Top