ACTUEEL

Zonnehuizen vraagt surseance van betaling aan

Zonnehuizen vraagt surseance van betaling aan

Zorginstelling Zonnehuizen heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat meldt de instelling maandag op de website.

 

Financiële problemen

Eerder dit jaar bleek Zonnehuizen in grote financiële problemen te verkeren. Zowel de raad van bestuur als de raad van toezicht stapten vervolgens op. De afgelopen maanden heeft interim-bestuurder Charles Laurey gestuurd op continuïteit van zorg onder eigen regie, met behoud van de antroposofische identiteit. Ok wilde Laurey voorkomen dat de zorgorganisatie zou worden opgesplitst, maar al snel werd duidelijk dat een zelfstandig voortbestaan van Zonnehuizen niet mogelijk was.

Samenwerking

Daarom is Zonnehuizen in gesprek gegaan met mogelijke samenwerkingspartners. Met twee partijen, LSG-Rentray en zorgondernemer Loek Winter, is overeenstemming bereikt, maar het is de drie partijen niet gelukt om de financiële problemen van Zonnehuizen direct op te lossen. “Hoe zeer ik dit besluit ook betreur, een andere oplossing blijkt niet mogelijk”, aldus Laurey in een reactie op de website van Zonnehuizen. “Met surseance van betaling krijgen we tijd om orde op zaken te stellen.”

Bewindvoerder

De rechtbank stelt maandag een bewindvoerder aan. Die zal zich vervolgens de komende dagen laten informeren door de cliëntenraad, ondernemingsraad en medezeggenschapsraad van Zonnehuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top