ACTUEEL

Schippers wil drankspellen voor jeugd tegengaan

Schippers wil drankspellen voor jeugd tegengaan

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vindt het helemaal niks dat er drankspelletjes voor de jeugd te koop liggen in de winkel. Ze gaat uitzoeken of ze er iets tegen kan doen.

'Tamelijk walgelijk'

Voorafgaand aan de ministerraad zei Schippers vrijdag drankspelletjes sowieso “tamelijk walgelijk” te vinden. “Gezellig een biertje op zijn tijd moet kunnen, maar dit zet aan tot drankmisbruik en dat moeten we niet willen.”

Het biertrechterspel

De winkelketen Expo biedt spelletjes als het biertrechterspel aan. De drank wordt er niet bij geleverd. Om die reden is het volgens Schippers waarschijnlijk moeilijk om er iets tegen te doen. “Maar het moet helder zijn dat ze beter uit de schappen kunnen.”

Aanzetten tot misbruik

Oppositiepartij PvdA maakt zich zorgen over het signaal dat van dit soort spellen uitgaat naar kinderen. PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester wil dat Schippers de verkopers er op aanspreekt, omdat je met het aanzetten tot alcoholmisbruik geen geld zou moeten willen verdienen. “Het is handel in comazuipen door volwassenen die geld willen verdienen aan zuipjeugd.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 december 2011

Dobbelstenen en een spel kaarten zorgen voor zeer creatieve spelletjes waarbij genoeg drank gedronken wordt door de verliezer. Daar zijn de spelletjes van de expo niet voor nodig. Hoe ver wil je gaan met betuttelen? De Bart Smit aanpakken, omdat misschien een spelletje als drankspelletje gebruikt kan worden? Als jeugd wil drinken, dan drinken ze. Als ze dat in spelvorm willen doen, doen ze dat toch wel.

Top