ACTUEEL

Onderzoek naar directeur Jeugdzorg Haaglanden

De raad van toezicht van Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland stelt een onderzoek in naar de bestuursstijl van directeur Maud Groenberg. Aanleiding zijn haar manier van optreden en beleid. Werknemers hebben zich hierover beklaagd. Dat bericht de NOS.

Geen tegenspraak

Groenberg zou volgens de NOS nauwelijks tegenspraak dulden. Personeelsleden zeggen anoniem te willen blijven omdat kritische geesten volgens hen het risico lopen ontslagen te worden.

Onderzoek

Het onderzoek heeft betrekking op de bedrijfsvoering, cultuur binnen de organisatie en de manier van aansturing door Groenberg. Een onafhankelijke partij gaat het onderzoek uitvoeren.

Gerommel

Groenberg ligt ook overhoop met de ondernemingsraad. De communicatie loopt alleen nog via juristen, weet de NOS. Groenberg zou vanwege privéomstandigheden al geruime tijd niet meer aanwezig bij Jeugdzorg Haaglanden/Zuid Holland. Verder bestaat er volgens de NOS ergernis over onder meer dure externe adviseurs die Groenberg om zich heen heeft verzameld, terwijl op de arbeidsvoorwaarden van gezinsvoogden en andere uitvoerende medewerkers wordt beknibbeld.

Jeugdzorg Haaglanden

Het personeel is maandagmiddag op de hoogte gesteld middels een e-mail van de raad van toezicht. Met zo'n 1350 medewerkers is Haaglanden/Zuid-Holland het grootste Bureau Jeugdzorg in Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top