ACTUEEL

Buurtzorg opent zorgpension

Buurtzorg opent zorgpension

Buurtzorg start zijn eerste zorgpension op Zierikzee. Het Buurtzorgpension opent half februari zijn deuren. Dat meldt de Weekkrant van Schouwen Duiveland.

Buurtzorgpension

Het Buurtzorgpension wil zich onderscheiden door een grote aandacht voor gastvrijheid en de lage overhead. De gasten hebben een eigen kamer met zithoekje, televisie, internet en een eigen badkamer. Het Buurtzorgpension heeft 24 plaatsen voor behandeling en verzorging in een ‘gastvrije ambiance’.

Het is bedoeld voor mensen die behandeld worden in de Victoriakliniek, maar ook mensen die uitbehandeld zijn in een ziekenhuis en nog onvoldoende hersteld zijn om terug naar huis te gaan, kunnen hier terecht. Ook vanuit een thuissituatie kunnen patiënten opgenomen worden.

Concept

Zoals in het bekende Buurtzorg-concept werken in het Buurtzorgpension ook geen managers, personeelsfunctionarissen en beleidsmakers. Verpleegkundigen, verzorgenden en gastvrouwen werken als team en leveren gezamenlijk alle zorg en gastvrijheid die nodig is om een cliënt veilig en welkom te laten voelen. Innovatieve ICT oplossingen ondersteunen de administratieve en personele kant.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

28 januari 2012

Hoever kun je gaan zonder managers? Ik ben erg benieuwd. De zelfsturende teams uit de jaren 90 waren geen succes, maar buurtzorg mag niet worden onderschat. Ik ben erg benieuwd.

Top