ACTUEEL

Charim haalt zware toezichthouders binnen

De raad van toezicht van Zorggroep Charim heeft vier nieuwe leden. Het betreft voorzitter Maarten van Ginkel, Hans Hoepel, Herman de Boon en Sjaak den Heijer.

Registeraccountant Van Ginkel is partner binnen PricewaterhouseCoopers en is langdurig betrokken bij de pensioen- en publieke sector. Hoepel werkt bij Twynstra Gudde als managing partner Adviesgroep Zorg en heeft ruim twintig jaar ervaring als organisatieadviseur in de gezondheidszorg.  Voormalig captain of industry De Boon is onder meer lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW, voorzitter van de raad van commissarissen van PGGM en voorzitter van de raad van toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Den Heijer heeft een eigen managementadviesbureau en heeft jarenlange ervaring op het gebied van vastgoed, huisvesting, personeel en organisatie.

Uitdaging

De nieuwe toezichthouders wacht een uitdagende klus. Actualiteitenprogramma Een Vandaag filmde in februari vorig jaar met een verborgen camera hoe thuiszorgmedewerkers handelingen uitvoerden waarvoor ze niet bevoegd waren. In oktober vorig jaar kwam Zorggroep Charim in opspraak vanwege vermeende intimidatie van het personeel. Eerder al keerde bestuurder Jan van der Wal de organisatie de rug toe.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 januari 2012

Obesitas slaat ook al toe in de wereld van het toezicht.
Het toezicht gaat met z'n tijd mee......

Top