Reader Interactions

Reacties 4

 1. menno oosterhoff

  Beste Manon
  Wat goed dat je hier duidelijkheid over hebt gekregen, maar wat is het bagger wat naar boven komt. Moedeloos makend. Maar in het kader van hoor en wederhoor zou ik in elk geval onze eigen NVvP en MIND in de gelegenheid willen stellen te reageren. Wat zijn de overwegingen geweest dit te tekenen? Ik zal je column op de sociale media zetten en hun ook noemen, maar de vraag is of ze dan reageren. Misschien dat je hen zelf je blog kunt sturen en om een reactie vragen?

  • Manon Kleijweg

   Beste Menno,
   Dank voor je reactie. Hoor en wederhoor: ontzettend graag! Ik heb meerdere malen om een mening gevraagd, de aandacht op mijn blogs gevestigd ten overstaan van de Nederlandse GGZ, de NVvP, MIND. Maar ik krijg geen reactie. Terwijl ik graag antwoord zou krijgen op mijn vragen. Ik zag dat je op Twitter antwoordde over deze blog dat het erg zou zijn als het waar was. De feitelijkheden die ik noem zijn waar en eenvoudig te fact-checken. De vragen die ik stel zijn vragen. Ik hoop op een geruststellend antwoord.

 2. Pieterbruin

  Als adviseur/trainer van Clientenraden schrik ik hier enorm van. Ik zie dagelijks zeer schrijnende situaties in de praktijk. Er is dringend financiële ruimte nodig binnen de GGZ! Waarom wel miljoenen naar de ouderenzorg via Waardigheid en Trots, geld dat hier en daar op de planken blijft liggen, maar niet wordt verrekend, terwijl bezuinigen bij de GGZ niet acceptabel zijn. Derhalve pleit ik namens cliënten om onmiddellijke verruiming van de huidige ggz budgetten en ruimte voor alternatieve projecten zoals therapien in de buitenlucht, die in de praktijk hun waarde reeds hebben bewezen! Graag ondersteun ik werkgroepen/instellingen om tot collectieve aanpak te komen, geheel belangeloos.

 3. stefapc8

  Dat er weinig onrust is ontstaan, toen die 300 miljoen “verdwenen” is nou het voorbeeld van de Rutte doctrine. Die pakt uitsluitend van groepen, inclusief iedereen werkzaam in de zorg, die nauwelijks protesteren. Psychiaters, GGZ patiënten, verpleegkundigen, ouderen, gehandicapten, en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dat heeft, zeker wat betreft GGZ, gewoonweg levens gekost. En dat is nou Nederland, het op een na rijkste land ter wereld.