Reader Interactions

Reacties 3

  1. Peter Koopman

    Helemaal eens met VenVn! Deze oproep aan de nieuw gekozen politieke stuurlui is helder, intelligent en inhoudelijk onderbouwd. Meestal worden verzoeken aan het landsbestuur meer actiegericht geformuleerd. VenVn doet dat niet en dat siert die organisatie. Maar de boodschap is niet minder dringend. Een voorbeeld: veel “verpleeg”-huizen voldoen nog steeds niet aan de gestelde normen. Maak de goede zichtbaar en ( mijn advies ) ontneem de huizen die langdurig onvoldoende professionele zorg bieden de titel “verpleeg”-huis, zeker daar waar de service nog maar gericht kan zijn op “onderdak”, “sauber” en “satt”.

  2. Jacob Wijnia

    Alleen investeren in verpleegkundigen blijft dweilen met de kraan open. Met name valt er veel gezondheidswinst te behalen door investeren in een gezonde leefstijl.

  3. pmmbakens@gmail.com

    Een begrijpelijke oproep vanuit onze beroepsorganisatie. Er zullen er meer komen vanuit de publieke sector. Politie, onderwijs, rechterlijke macht – allen snakken naar meer en beter. Ervan uitgaande dat de bomen nog steeds niet tot in de hemel groeien (of wel?) is het ook interessant om ZELF prioriteiten te stellen in plaats van zwarte pieten uit te delen. Als puntje bij paaltje komt, met welke geldverslindende uitgaven in de zorg kunnen we dan bijvoorbeeld stoppen? Denk aan veel onzinnig ‘wetenschappelijk’ onderzoek wat bakken met geld kost. Of onnodige diagnostiek en behandeling daar waar het credo is ‘het kan maar het hoeft niet’. Wie heeft het lef om keuzes te maken: zelf betalen waar het kan en ondersteunen waar het moet? Minder geld naar de cure en meer naar preventie? Een dergelijk plan getuigt van moed en realiteitszin, meer kans om daadwerkelijk gehoord te worden lijkt mij.