Reader Interactions

Reacties 5

 1. annejonkman@vandepraktijk.nl

  Helemaal eens; dit mogen we nooit meer zo doen, maar terwijl ik dit zeg zijn er al weer een paar verpleeghuizen helemaal op slot gegaan. Waarom mogen mensen zelf, alles afwegende, niet een ‘calculated risk’ Nemen? Of achten de ‘experts’ de ouderen en hun familieleden daartoe niet in staat?

 2. Diederik Vogelpoel

  Dag GertJan,
  Inhoudelijk helemaal mee eens,
  Maar ALSJEBLIEFT gebruik NOOIT MEER zo’n titel!
  Het is scoren over de rug van de ‘zwarten’. Dat is volstrekt onethisch. Het is net zo erg als blackfacen.

  NOOIT meer doen!

  Diederik Vogelpoel, gepensioneerd beleidsmaker in de zorg.

 3. Jos Merkus

  Eens. Vrijheidsbeperkende maatregelen kunnen in een noodsituatie of crisis zeer kortdurend worden geaccepteerd. Hier is inderdaad te lang volgehouden, en te gehoorzaam uitvoering gegeven aan vrijheidsbeperking. En dat leidt, zoals we zien, overal tot ‘schermutselingen’.

 4. Heleenvabu

  De verpleeghuizen konden vaak niet anders om al hun bewoners en personeel zo goed als mogelijk te beschermen. Covid-19 is erg besmettelijk en voor deze groep dodelijk. Deze regering heeft voor hun zorg (en voor de zorg in het algemeen) gewetenloos de goedkoopste en gemakkelijkste weg bewandeld. Was er meer geld naartoe gegaan voor meer handen, materiaal en oplossingen dan was ook meer maatwerk en menselijkheid mogelijk (geweest).

 5. info@capaciteitsorgaan.nl

  Ik ben het volledig eens met dhr. Vogelpoel. Deze titel is onethisch en ongepast en leidt bovendien de aandacht af van de inhoud. Mijn advies: artikel behouden en titel z.s.m. aanpassen.