Reader Interactions

Reacties 4

 1. NCZ

  “Het hele traject van de zorgcoördinatiecentra staat overigens op gespannen voet met de wetgeving rond marktwerking in de zorg.” Maar het is toch van meet af aan al duidelijk dat marktwerking in de zorg helemaal niet uit kan!? En inmiddels meer (geld en ellende) kost dan oplevert?

 2. Pim Achterberg

  De ict voor capaciteits-inzicht is qua techniek al opgetuigd in covid-tijd, de verplichting voor organisaties om het te delen is geen grote stap, ook al zal het argument dat het concurrentie-gevoelige informatie is wel worden aangedragen. Ik lees de woorden over de triage net wat anders, meer pragmatisch en daarmee geeft de vage omschrijving ook ruimte voor digitale triage als ondersteuning van de menselijke varianten op alle niveaus.

 3. Schuiringa

  Weer een extra administratieve laag. Wie neemt de telefoon nog op in de zorg.

  Deze laatste brief van Kuipers laat zien dat de man volledig is losgezongen van de zorg.

  We gaan nu over de 50% van onze tijd besteden aan administratie.

  Jonge Fysiotherapeuten verlaten massaal het vak.
  Dit gaat ook voor de rest van de zorg gebeuren.

  De eerste de beste complotdenker zegt nu: dit is precies zoals de WEF heeft voorgeschreven.
  Zoals Maxima steeds zegt (vrij) : you will be poor and unhappy.

 4. Jaap van den Heuvel

  Het begint onderhand een beetje kolderiek te worden. De kloof tussen het uit de hand lopen van de zorgverlening en kansloze regie- en sturingsreflex van VWS en Kuijpers gaapt steeds groter. Laatst zei iemand dat op VWS niemand meer weet wat er in de praktijk nu echt gebeurt. Je zou het haast gaan geloven.