Anne Mulder

Anne Mulder

Anne Mulder (1969) is sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor de VVD. Binnen de VVD-fractie is hij woordvoerder curatieve zorg. Hieronder vallen onder andere de zorgverzekeringswet, preventie en de farmacie. Zorg is een belangrijk onderwerp: na liefde, vriendschap en familie vinden mensen gezondheid het belangrijkste.

Anne Mulder studeerde Economie in Rotterdam. Van februari t/m juli 1995 werd hij uitgezonden met UNPROFOR, Dutchbat III naar Sebrenica. Daar heeft hij van dichtbij kunnen zien wat vrijheid betekent, vooral als die vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat is zijn drijfveer geweest om de politiek in te gaan. Na zijn dienstplicht is hij aan de slag gegaan bij het ministerie van Financiën en later als beleidsmedewerker financiën bij de VVD Tweede Kamerfractie. 

In 2002 is hij zijn politieke carrière begonnen als gemeenteraadslid in Den Haag. Met zijn financiële achtergrond werd hij woordvoerder financiën, om in 2006 gekozen te worden tot fractievoorzitter. Na acht jaar in de Haagse gemeenteraad te hebben gezeten is hij sinds 2010  Tweede Kamerlid voor de VVD-fractie.