ACTUEEL

Zorgaanbieders Zeeuws-Vlaanderen fuseren

De Stichting Ouderenzorg Kanaalzone (Soka) gaat in 2017 op in de Stichting Voor Regionale Zorgverlening (SVRZ). Dit meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC). Met de fusie willen de twee aanbieders de kleinschalige ouderenzorg in Zeeuws-Vlaanderen overeind houden.

De twee organisaties werken al sinds de jaren negentig samen op het gebied van de ouderenzorg. "Deze fusie is het sluitstuk van wat er in de loop der jaren al gegroeid is," zegt SVRZ-bestuurder Gabrielle Davits in PZC. "Als je kleinschalig wilt blijven werken, dan heb je een stevige organisatie nodig."

Met zo’n 450 medewerkers en een jaaromzet van 12 miljoen euro is Soka de kleinste van de twee organisaties. Volgens bestuursvoorzitter Bennie Saman zullen er als gevolg van de fusie geen gedwongen ontslagen vallen. “Het personeel blijft en de locaties ook”, aldus Saman. “De mensen kunnen erop vertrouwen dat hun voorzieningen beschikbaar blijven."

Als opmaat naar de fusie gaan Soka en SVRZ de komende twee jaar verder samenwerken. Dat gebeurde al in de verpleegunits en op het gebied van scholing en ict. Daar komen de cliëntenadministratie en de afdelingen P&O bij.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top