magazine
magazine

Reader Interactions

Reacties 4

Comments

 1. VanNeynsel

  En gelijk heeft ie! Dit is te lezen als een pamflet over het nù willen maken van duurzame keuzes door zorgorganisaties (moreel en bedrijfsmatig)

  Marcel van Woensel
  RvB Van Neynsel, portefeuillehouder Duurzaam Actiz

 2. mr

  ‘Shocktherapie nodig’ zegt Frido. Interessant. Ik raad hem het boek Shock Doctrine aan van Naomi Klein waarin oorlogen en natuurrampen worden gebruikt voor een ‘corporate take-over’. En vraag je na het lezen van dit boek af of je onderdeel bent van de shock of er aan te prooi bent gevallen. ‘Duurzaamheid’ is in dit opzicht niets meer dan privaat gewin op publieke kosten. En ja, dat is ideologisch.

  • 407465

   Gelezen, mr. En ook vanuit dit perspectief niet met je eens: ‘duurzaamheid’ gaat geenszins over welke corporate take-over dan ook. Het gaat over balans tussen vandaag en morgen, inclusiefste besef dat je acties van vandaag impact hebben op morgen en dat je daar rekenschap over afleggen en naar moet handelen.

   Overigens betoogde Naomi Klein vooral dat corporates een middel waren om een rechtse ideologie via “shock” (staatsgrepen door in Harvard-universiteit opgeleide Midden- en Zuid-Amerikanen, met steun van de CIA) te bewerkstelligen…

  • mr

   De acties van Frido kan ik alleen maar prijzen. Verdient navolging. Maar roepen om een ‘shocktherapie’ roept bij mij de verkeerde associaties op. Namelijk die van ‘public private partnerships’ waarbij multinationals miljarden aan ‘investeringssubsidies’ krijgen en publieke functies worden uitgehold. Allemaal voor de goede zaak natuurlijk, want ‘crisis’. Wat dacht u van 750 miljard euro aan Europese ‘corona herstelfondsen’? ‘Carbon credits’ en CO2-certificaten zijn het antwoord op de volgende ‘shock’. Be careful what you wish for.